• Header_03
  • Header_04
  • Header_05
  • Header_01

media

facebookyoutubetwitter

Anisha Najla

Buikdansen is een reeds duizenden jaren oude kunst en stamt uit de landen en culturen van het midden oosten, van Marokko tot Pakistan. Ook invloeden uit Libanon, Egypte en Noord-Afrika spelen een rol, In deze lanen zijn emoties die samenhangen met leven en het ontstaan van leven verweven met cultuur. Buikdansen is van origine ooit een vruchtbaarheidsdans geweest voorvrouwen en door vrouwen.

Inmiddels is het verheven tot een kunstvorm en vermaak voor eenieder die van  muziek en beweging houd. Deze dansstijl waarin de danseres zeer veel zelfexpressie en emotie kan leggen wort gekenmerkt door natuurlijk golvende bewegingen ( ook wel slangbewegingen genoemd) vaak afgewisseld door krachtige staccato bewegingen met het bekken of de heupen. Ook heel kenmerkend is de isolatie, het afzonderlijk bewegen van delen van het lichaam.


Oriëntaalse danseres Anisha Najla kwam enige jaren geleden per toeval in aanraking met de muziek en kort daarop ook met de dans. Na jarenlang balletlessen te hebben gevolgd en altijd een passie voor dans te hebben gehad Was er nu een nieuwe liefde geboren en ondanks haar Hollandse afkomst kan ze zich geheel verweven voelen met de oriëntaalse muziek. Muziek moet je voelen en beleven, daardoor kun je je publiek meenemen  op je reis naar het sprookje van duizend en een nacht.

Anisha Najla staat vooral bekend om haar positieve energie en spontaniteit. Improviseren is haar kracht waarmee ze elk evenement bijzonder maakt.

Anisha Najla verzorgd shows, workshops, kinderfeestjes en lessen, o.a. voor dansstudio Max in Arnhem.